Hovedretter

Tartiflette med pastinak og bacon

I denne uge står den på lækre simreretter. Her får du opskriften på tartiflette med pastinak og bacon

Tartiflette med pastinak og bacon til 4 personer (30 min/ovntid 30 min)

Brug f.eks. flere små ildfaste fade til denne ret, det ser dekorativt og indbydende ud.
 
INGREDIENSER
1 kg pastinakker
300 g kartofler
300 g bacon (i et helt stykke)
1 løg
1 fed hvidløg
25 g smør til stegning
1 dl hvidvin
3½ dl piskefløde
salt og friskværnet peber
300 g rødkitost
50 g friskrevet emmentaler
 

Opskrift - sådan laver du tartiflette med pastinak og bacon

 
1. Skær pastinakker og kartofler i skiver, og blanchér dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Hæld det hele i et dørslag. Skær bacon i terninger, og steg den sprød på en pande. Lad baconterningerne dryppe af på fedtsugende papir.
 
2. Pil løg og hvidløg, og skær dem i små terninger. Smelt smørret på panden, og svits løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt hvidvin, og krydr med salt og peber. Kog lidt ind i nogle minutter, og tilsæt derefter fløden.
 
3. Smør ét eller flere ovnfaste fade. Skær rødkitost i skiver. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af baconterninger, løgblanding og rødkitost. Slut af med revet emmentaler. Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Retten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Braiseret oksekød med kokos - Få opskriften her

Lammekødboller i spicy sauce - Få opskriften her

Butternutsquash med bønner - Få opskriften her

Misokylling med nudler - Få opskriften her