kyllingelår
Hovedretter

Tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita

Selv om du ikke har indisk tandoori-ovn, kan du sagtens lave en autentisk asiatisk kyllingeret med eksotiske krydderier. Vær opmærksom på, at kyllingen skal mairnere i mindst 6 timer. Her får du opskriften på tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

8 kyllingelår

INGEFÆRMARINADE

4 dl græsk yoghurt 2 %
1 lille løg
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 spsk. garam masala
1 spsk. tandoorikrydderi
1 tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie

BLOMKÅLSPILAF

2 blomkål
1 spsk. olivenolie
1 spsk. garam masala
salt
50 g mandelflager
skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
1 håndfuld bredbladet persille
1 dl gyldne rosiner

RAITA-DIP

½ agurk
1 håndfuld frisk mynte
½ tsk. stødt spidskommen
2½ dl græsk yoghurt 2 %
salt

Opskrift - sådan laver du tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita 

1. INGEFÆRMARINADE: Pil løg og hvidløg, og blend alle ingredienser – med undtagelse af olie – sammen til en jævn konsistens. Bland marinade og kyllingelår i en lukket pose. Læg posen i køleskabet i mindst 6 timer eller gerne natten over.
 
2. Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kyllingelårene og den resterende marinade fra posen i en bradepande med indbygget rist, og steg det i ovnen i 20 minutter.
 
3. BLOMKÅLSPILAF: Rens blomkålen, og hak den fint i en foodprocessor eller ved håndkraft, så det ligner hvide ris. Fordel blomkålsrisene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, garam masala og salt. Sæt bagepladen i ovnen under bradepanden med kyllingen, og bag i 15 minutter, til blomkålsrisene er let gyldne. Drys mandelflager over, og bag yderligere i 3 minutter. Hæld blomkålspilaffen i en skål. Drys med fintrevet citronskal, og dryp citronsaft og olie over. Skyl persillen, og hak den groft. Vend rosiner og persille i blomkålspilaffen.
 
3. Tag kyllingelårene ud af ovnen. Hæld den overskydende marinade i en skål, og rør de 2 spsk. olie i. Tænd ovnens grillfunktion. Pensl marinaden fra skålen på kyllingelårene, og steg dem i ovnen i yderligere 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
4. RAITA-DIP: Skyl og riv agurken groft. Hak mynte fint. Rør det sammen med spidskommen og yoghurt, og smag til med salt. Servér dippen til tandoorikylling og blomkålspilaf.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pistacie-paneret laks med speltsalat – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med salvie-valnødde-pesto – Få opskriften her

Torsdag: Quiche Lorraine med fuldkornsbund – Få opskriften her

Fredag: Salat a la vitello tonnato – Få opskriften her