Hovedretter

Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt

Madplan for uge 35: Ugens tirsdagsopskrift er tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Få opskriften her

Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt til 4 personer

Det indiske tandoori-krydderi indeholder masser af varme krydderier som kardemomme, chili, ingefær og gurkemeje. 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL TANDOORI-KYLLING
4 kyllingebryster
1 bundt nye gulerødder
200 g grønne linser
 
TANDOORI-MARINADE
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. tandoori-krydderi
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
saft af 1 citron
 
KRYDRET YOGHURT
2 dl græsk yoghurt
1 spsk. gurkemeje
saft af 1 citron
1 spsk. sesamfrø
 
TIL SERVERING
2 spsk. sesamfrø
 

Opskrift - sådan laver du tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt

 
1. Tandoori-marinade: Rør yoghurt sammen med tandoori-krydderi og olie. Rør presset hvidløg, salt og peber i marinaden. Tilsæt citronsaft, og rør godt. 
 
2. Tandoori-kylling: Læg kyllingebrysterne i en bradepande. Skrub gulerødderne, fjern det meste af toppen, og læg dem i bradepanden (gem 2 gulerødder til pynt). Vend kyllingebryster og gulerødder godt rundt i tandoori-marinaden, og lad det trække i ca. 30 minutter på køl. Steg kylling og gulerødder i ovnen ved 200° i 35-40 minutter. Skyl linserne under koldt vand i en sigte, og kog dem møre i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og hold dem varme, til de skal spises.
 
3. Krydret yoghurt: Rør yoghurt sammen med gurkemeje og citronsaft. Pynt med sesamfrø. 
 
4. Servér tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Pynt med gulerødder høvlet i spåner og et drys sesamfrø.