Hovedretter

Tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater

Denne uges hverdagsopskrifter er gode pastaretter du kan lave på under 30 minutter. Her får du opskriften på tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater

Tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater til 4 personer

Har du smagt hjertemuslinger? De er meget nemme at tilberede og er en virkelig lækker delikatesse.
 

INGREDIENSER

400 g tagliatelle (båndpasta)
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk. olie til stegning
2 dl hvidvin
1 kg rensede hjertemuslinger
½ kg små tomater
salt og friskkværnet peber
 

TIL SERVERING

1 bundt frisk basilikum
groft brød
 

Opskrift - sådan laver du tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater

 
1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, gerne med 1 spsk. olie i kogevandet. Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.
 
2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt hjerte-muslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter. Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig. Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og vend dem med muslingerne i gryden. Krydr med salt og peber.
 
3- Servering: Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum. Servér med groft brød til.
 
TIP: Hvis du ikke kan få fat på hjertemuslinger, kan du sagtens bruge blåmuslinger i stedet.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spaghetti med broccoli og ansjoser - Få opskriften her

Spaghetti bolognese - Få opskriften her

Linguine med pecorino, persille og pancetta  - Få opskriften her

Penne med squash og citron - Få opskriften her