tærte
Hovedretter

Tærte med søde kartofler og gedeost

Søde kartofler og gedeost er en fremragende kombination, når der skal laves en velsmagende tærte. Her får du opskriften på en tærte med søde kartofler og gedeost

Tærte med søde kartofler og gedeost 

Tid: 35 minutter. Hviletid: 30 minutter. Ovntid: I alt 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g hvedemel + lidt til udrulning
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
ca. 4-5 spsk. isvand
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
 
 
SØDE KARTOFLER
500 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie til stegning
salt
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
FYLD
1 rødløg
1 lille håndfuld frisk rosmarin
1 spsk. olie til stegning
4 stilke frisk grønkål
2 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
5 æg
1 dl mælk
½ tsk. salt
1 rulle gedeost
 
PRØV OGSÅ: Tærte med squash og forårsløg
 

Opskrift - sådan laver du tærte med søde kartofler og gedeost 

1. Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt isvand, og rør med en gaffel (tilsæt 1 ekstra spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok). Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
 
2. SØDE KARTOFLER: Tænd ovnen på 175°. Skyl og skær kartofler med skræl i små tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, krydr let med salt, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
 
3. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og tryk den på plads i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
 
4. FYLD: Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hak rosmarin fint. Svits begge dele i 1 spsk. olie på en pande. Skyl grønkålen; fjern stilkene, og steg dem med løg og rosmarin, indtil de falder let sammen. Dryp med balsamico, og krydr let med salt og peber. Pisk æg, mælk og salt sammen i en stor skål. Bland kartoffeltern og den stegte grønkålsblanding i æggemassen, og fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Top med skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast.
 
TIP: Ikke så glad for gedeost? Så er feta et godt alternativ.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kebabspyd med pita og rødbedehummus – Få opskriften her

Onsdag: Laksebøffer med stuvet grønkål og ovnstegte kartofler – Få opskriften her

Torsdag: Fransk løgsuppe med brødcroutoner og ost – Få opskriften her

Fredag: Kyllinge-cordon bleu med pasta og bønner – Få opskriften her