Syltet rødkål med granatæblekerner
Mad

Syltet rødkål med granatæblekerner

19. december 2018
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft.
Den hjemmelavede rødkål får et friskt løft af de sprøde rubinrøde granatæblekerner. De kan købes klar til brug i velassorterede supermarkeder. Her får du opskriften på syltet rødkål med granatæblekerner
6 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille rødkål, ca. 1 kg
  • 40 g smør til stegning
  • 2 kanelstænger
  • 1 stjerneanis
  • 4 hele nelliker
  • 1 dl koncentreret solbærsaft
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g granatæblekerner

Sådan laver du syltet rødkål med granatæblekerner

  1. Kassér de yderste blade af rødkålshovedet. Skyl rødkålen, og snit den i ½ cm tykke strimler. Opvarm en stor gryde med smør, og tilsæt kanelstænger, stjerneanis, nelliker og rødkål. Steg i 5 minutter, til kålen falder lidt sammen. Tilsæt solbærsaft, eddike og sukker, og lad rødkålen småsimre i ca. 20 minutter. Rør i den undervejs.
  2. Smag rødkålen til med salt, peber og evt. mere sukker og eddike, så du opnår den perfekte smagsbalance – den må hverken være for sød eller for syrlig. Kassér de hele krydderier.
  3. Anret rødkålen i en serveringsskål, og drys med granatæblekerner. Servér rødkålen lun.

Opbevaring og genopvarmning

Rødkålen kan laves 1-3 dage i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag til en ekstra gang lige inden servering.

Simpel syltet rødkål

Skal det være helt simpelt kan du lave syltet rødkål på samme måde som du laver syltede rødløg, hvor du tager lige dele sukker og eddike og koger op, før du hælder lagen over rødkål i et skoldet glas.

Syltet rødkål – super til …

Syltet rødkål er en af de der lækre ting, der kan laves og stilles i køleskabet, så der er lækkert tilbehør til aftensmaden de næste dage. Det er skønt tilbehør til frokost, i sandwich, burger og i salater og til aftensmaden klæder det de fleste varme kødretter med syltet rødkål ved siden.

Læs også