Hovedretter

Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager

Madplan for uge 32: Ugens tirsdagsopskrift er svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager. Få opskriften her

Svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager til 4 personer

Tid: 25 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g svinekød i strimler
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 frisk rød chili
salt og friskkværnet peber
 
GRILLEDE GRØNTSAGER
2 majskolber
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 rød peberfrugt
½ grøn squash
½ bundt koriande
 
LIMEDRESSING
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. sesamolie
saft af 1 limefrugt
1 tsk. rørsukker
 
TILBEHØR
4 dl jasminris
4 forårsløg
 

Opskrift - sådan laver du svinekød i krydret sauce med grillede grøntsager

 
1. Steg kødet i olie på en varm pande. Rens chilien, skær den i skiver, og lad den stege sammen med kødet. Krydr med salt og peber. Tag kød-et fra varmen.
 
2. Grillede grøntsager: Pil majskolberne, og skær dem over på midten. Pensl med olie, og steg dem på alle sider på en varm grillpande. Tag dem fra varmen, og skær majskernerne af med en skarp kniv. Pensl panden med olie, og grill peberfrugten godt på alle sider, til skindet er mørkt. Læg peberfrugten i en lukket frysepose eller en plastikbeholder med låg i 10 minutter. Pil herefter skrællen af. Skær peberfrugtkødet i aflange strimler. Skyl squashen, og skær den i aflange, papirtynde skiver. Vend squash sammen med majs, peberfrugt og korianderblade.
 
3. Limedressing: Rør fiskesauce sammen med sesamolie, limesaft og rørsukker. Vend dressingen med de grillede grøntsager.
 
4. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. Rens forårsløg, og skær dem i tynde strimler på langs. Fordel dem oven på de kogte ris, og servér som tilbehør til kød og grillede grøntsager.