Hovedretter

Svampesuppe med sprød serranoskinke

Når vinden suser, og regnen slår mod ruden, er der ikke noget bedre end en dejlig varm suppe. Her får du opskriften på svampesuppe med sprød serranoskinke

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 5 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
300 g brune champignoner
5 kviste timian
3 laurbærblade
1 l hønsebouillon
2 dl piskefløde
2 spsk. æblecidereddike
salt og friskkværnet peber

TOPPING

8 skiver serranoskinke
50 g brune champignoner
1 spsk. olie til stegning
4 spsk. balsamicoglace
evt. tallerkensmækkere eller andre spiselige blomster

Opskrift - sådan laver du svampesuppe med sprød serranoskinke

 
1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Rens champignoner, og skær dem i kvarter. Lad dem stege med i gryden sammen med timian og laurbærblade, til champignonerne har taget farve. Hæld bouillon ved, og lad det simre i 20 minutter. Fjern laurbærblade, og blend det resterende i gryden med en stavblender, til det er helt findelt. Tilsæt fløde, og lad suppen koge i 5 minutter. Smag til med eddike, salt og peber.
 
2. TOPPING: Tænd ovnen på 175°. Fordel serranoskinke på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød. Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Steg dem i lidt olie på en pande, til de har taget farve.
 
3. SERVERING: Anret suppen i dybe tallerkener, og top med sprød serranoskinke og stegte champignoner. Dryp med balsamicoglace, og pynt evt. med blomster.