Hovedretter

Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven

Det vigtigste ved en risotto er at have god tid til at røre rundt og tilsætte bouillon lidt efter lidt. Her får du opskriften på svamperisotto og salat med grillet squash og oliven

Svamperisotto og salat med grillet squash og oliven til 4 personer

Tid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie + 15 g smør til stegning
200 g risottoris
2 dl hvidvin
ca. ½ l hønsebouillon
50 g frisk parmesan
skal af ½ usprøjtet citron
500 g blandede svampe (f.eks. markchampignoner, østershatte og kantareller)
smør til stegning
salt og friskkværnet peber
4 stilke bredbladet persille til pynt
 
SALAT MED GRILLET SQUASH OG OLIVEN
1 hjertesalat
1 squash
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 glas blandede oliven
 
PRØV OGSÅ: Svamperisotto med gorgonzola
 

Opskrift - sådan laver du svamperisotto og salat med grillet squash og oliven

 
1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm olie og smør op i en gryde, uden at det tager farve. Steg skalotteløg og hvidløg klare. Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg dem i ca. 1 minut under omrøring. Hæld hvidvin på, og rør godt. Skru ned for varmen, og hæld varm bouillon på, lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere væden, før du tilsætter mere bouillon. Fortsæt, indtil risene er møre, men stadig har godt bid. Det tager ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen, og rør fintrevet parmesan og citronskal i. Læg låg på gryden, og lad risottoen trække i 2 minutter.
 
2. SALAT MED GRILLET SQUASH OG OLIVEN: Skyl og skær salaten i kvarter. Skyl squashen, skær den i aflange skiver, og pensl med olie. Steg skiverne på begge sider i olie på en (grill)pande, og krydr med salt og peber. Anret dem på salaten sammen med oliven.
 
3. Rens svampene med en lille kniv. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Vend svampeblandingen i risottoen, og anret i små skåle. Pynt med persilleblade, og servér straks sammen med salaten.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tortilla med majs, avocado og tigerrejer

Tirsdag: Svinemørbrad med bagte jordskokker, grøn salat og groft brød

Torsdag: Ristet sandwich med tomat og kylling

Fredag: Tomatburger med avocadomos og ovnstegte kartofler