Hovedretter

Sund fastfood: Falafel med rødbedesalat og sort sesam

Hjemmelavet falafel smager super godt. Her i en lidt lettere udgave

Falafel med rødbedesalat og sort sesam til 4 personer

Tid: 35 minutter.

Det er vigtigt, olien er meget varm, når du steger falafelkuglerne. Så optager de mindst muligt fedt og bliver herligt gyldne og sprøde.
 
DET SKAL DU BRUGE
2 fed hvidløg
1 rødløg
2 spsk. spidskommen
2 spsk. stødt koriander
2 dåser kogte kikærter (ca. 400 g i alt)
1 æg
75 g hvedemel
5 spsk. sesamfrø
salt og friskkværnet peber
3 dl solsikkeolie til stegning
 
RØDBEDESALAT MED SORT SESAM
2 rødbeder
3 store gulerødder
1½ dl fromage frais (eller skyr)
1 frisk rød chili
salt og friskkværnet peber
1-2 tsk. sort sesam
 

Opskrift - sådan laver du falafel med rødbedesalat og sort sesam

 
1. Pil hvidløg og rødløg, og blend dem sammen med spidskommen og koriander. Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem godt. Blend dem med løgblandingen i en foodprocessor til en jævn masse. Kom massen over i en skål, og rør æg, hvedemel og sesamfrø i. Krydr med salt og peber. Form falafelfarsen til ovale kugler. Opvarm en gryde med olie, og steg 5 falafelkugler ad gangen i den varme olie i 3-4 minutter, til de er gennemstegte, gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
 
2. Rødbedesalat med sesam: Skræl rødbeder og gulerødder, og skær dem ud i tændstiktynde stave. Rør fromage frais med finthakket chili, salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne, og drys med sort sesam. Servér rødbedesalaten til de sprøde falafler.
 
Næringsindhold pr. person
Energi: 559 kcal
Protein: 22,6 g
Fedt: 27,4 g
Kulhydrat: 62,1 g
Kostfibre: 11,4 g
 
TIP: Hvis falafelfarsen er blevet for våd, kan du tilsætte ekstra mel eller rasp for at få den til at hænge bedre sammen.