Hovedretter

Sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø

Opskriften er en del af en komplet venindejulefokost - her får du opskriften på sukkersaltet laks med koriander og fennikelfrø



Én eller to tynde skiver laks serveret sammen med den sprøde salat og lidt ristet rugbrød er en let og lækker forret.

(6 personer)
600 g fersk laks i et helt stykke
(bestilles hos din lokale fiskehandler)
2 spsk. sukker
2 spsk. salt

KRYDDERIER:
2 spsk. korianderfrø
2 spsk. fennikelfrø
citronpeber

SENNEPSVINAIGRETTE:
3 spsk. grovkornet peber
1 spsk. sherryvineddike
6 spsk. olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
lidt sukker

FENNIKELSALAT MED ÆBLE:
1 lille fennikel skåret i helt
tynde skiver, på langs
2 røde æbler, skåret i tynde både

PYNT:
1 lille bundt kørvel

TILBEHØR:
6 skiver ristet rugbrød

Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker og salt, og lad laksen stå i køleskabet i minimum 10 timer.
Mal koriander- og fennikelfrø i en morter, og fordel dem over laksen. Drys med citronpeber, og stil laksen tilbage i køleskabet i minimum 8 timer.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og sukker. Vend fennikel og æble i vinaigretten.
Skær laksen i tynde skiver (uden skind), og servér den med lidt fennikelsalat pyntet med kørvel. Giv ristet rugbrød til.

FLERE OPSKRIFTER


Salat med røget
andebryst, figner,
valnødder og pærer
Groft hvedebrødVesterhavsost med
nødder i sirup


ChokoladekageFransk kaffe

Læs mere om: