forårsruller
Hovedretter

Stegte forårsruller med bønnespirer og kylling

Det er ikke bønnespirerne, det smager allermest igennem i forårsrullerne her, men de er med til at give rullerne ekstra struktur og fylde. Her får du opskriften på stegte forårsruller med bønnespirer og kylling

Stegte forårsruller med bønnespirer og kylling

Tid: 45 minutter
Antal: Ca. 12 stk.
 
Forårsrulledej er ikke det samme som fillodej, så du må et smut forbi en asiatisk butik efter den ægte vare.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 pakke forårsrullepapir (fra frost)
1 æggehvide
smagsneutral olie til stegning
 
 
FORÅRSRULLEFYLD
200 g kylling i tern (eller hakket kylling)
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk. sesamolie til stegning
2 spsk. jordnøddeolie til stegning
200 g hvidkål
2 gulerødder
2 håndfulde bønnespirer
5 spsk. sojasauce
2 spsk. risvinseddike
salt og friskkværnet peber
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
TIL SERVERING
sojasauce
 
PRØV OGSÅ: Forårsruller med and og kål
 

Opskrift - sådan laver du stegte forårsruller med bønnespirer og kylling

 
1. FORÅRSRULLEFYLD: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i de 2 slags olie på en pande. Steg kyllingekødet let på panden. Snit hvidkål fint. Skræl og riv gulerødder. Skyl bønnespirer. Lad grøntsagerne stege med på panden i ca. 5 minutter. Smag til med sojasauce, eddike, salt og peber. Rør majsstivelse ud i lidt vand, og hæld det på panden. Rør godt rundt. Tag panden af varmen, og lad den stegte blanding køle af i ca. 15 minutter.
 
2. Læg 1 stykke forårsrulledej på et skærebræt, og læg 2 spsk. af forårsrullefyldet på den ene ende af dejstykket, så ca. 2 cm af siderne er fri. Fold siderne ind over fyldet, og rul forårsrullen stramt sammen. Lige før den er lukket helt, smøres den sidste frie kant med æggehvide. Varm rigeligt med olie op på en pande, og steg rullerne i 5-7 minutter, til de er gyldne og sprøde. Servér dem med sojasauce til.