Hovedretter

Stegte blæksprutteringe med stribet bedesalat og citronmayonnaise

Du har måske smagt blæksprutteringe på ferier sydpå, men har du prøvet at lave dem selv? Det er ikke svært, men du skal lige en tur forbi fiskehandleren eller et velassorteret supermarked. Her får du opskriften på stegte blæksprutteringe med stribet bedesalat og citronmayonnaise.

Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

500 g rensede blækspruttekroppe
3 dl kærnemælk
½ l solsikkeolie til stegning
125 g hvedemel
2 tsk. paprika
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber

STRIBET BEDESALAT:

150 g søde sukkerærter
300 g stribede beder
1 rødløg
1 spsk. olivenolie
½ citron
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

CITRONMAYONNAISE:

2 dl god mayonnaise
½ usprøjtet citron
¼ tsk. sambal oelek
Salt og peber

TIL SERVERING:

1 bundt persille
1 citron

Opskrift - sådan laver du stegte blæksprutteringe med stribet bedesalat og citronmayonnaise:

Skær blækspruttekroppe i ½ cm brede ringe. Læg dem i en skål, hæld kærnemælk over, og lad dem stå i 30 minutter.
 
STRIBET BEDESALAT: Skyl sukkerærter, og skær dem i tynde strimler. Skræl beder, og skær dem i tynde strimler. Pil og snit rødløg fint. Bland grøntsagerne med olie, citronsaft, honning, salt og peber.
 
CITRONMAYONNAISE: Rør mayonnaise, citronsaft og fintrevet citronskal sammen. Smag til med sambal oelek, salt og peber. Opvarm olien i en gryde eller en dyb pande med høje kanter, til den er 180°. Bland hvedemel med paprika, chiliflager, salt og peber i en dyb tallerken. Afdryp blæksprutteringene grundigt, og vend dem i melblandingen, til hver ring er helt dækket af mel. Steg én håndfuld blæksprutteringe ad gangen i den varme olie i 1-2 minutter, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
 
SERVERING: Drys blæksprutteringene med hakket persille og groft salt, og servér med stribet bedesalat, citronmayonnaise og citron skåret i både.
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER:
 
Læs mere om: