Hovedretter

Stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta

Kom i sommerstemning med en frisk og saftig quinoasalat. Tilbered gerne laksen på grillen, hvis vejret er medgørligt. Her får du opskriften på stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta

Stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta 

Tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksebøffer
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør og/eller 
olivenolie til stegning
 
 
QUINOASALAT
4 dl sort quinoa
1 fed hvidløg
skal og saft af 1 
usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
1 bundt radiser
½ bundt mynte
1 rødløg
½ vandmelon
150 g feta
 
PRØV OGSÅ: Stegt laks med ingefær, hvidløg og koriander
 

Opskrift - sådan laver du stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta 

 
1. QUINOASALAT: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Pil og pres hvidløg, og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, honning, salt og peber i en skål. Rens radiserne, og snit dem i tynde skiver. Vend dem i dressingen i skålen. Lad dem trække, mens du tilbereder resten af måltidet.
 
2. Kværn salt og peber over laksebøfferne, og steg dem i smør og/eller olie på en (grill)pande eller havegrill, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.
 
3. QUINOASALAT, FORTSAT: Hak mynten fint. Pil og hak rødløget fint. Skær vandmelonen i tern, eller lav små kugler. Vend mynte, rødløg og vandmelon i den kogte quinoa. Tilsæt radiseskiver, dressing og smuldret feta, og anret salaten på et fad. Servér med laks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingeburger med serrano og honning-senneps-mayo – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-twistere og perlebygsalat – Få opskriften her

Fredag: Pitabrød med lam, gedeost og rabarberchutney – Få opskriften her

Læs mere om: