Squashpasta med ristede tomater og pocherede æg
Hovedretter

Squashpasta med ristede tomater og pocherede æg

Et grønt alternativ til pasta er bånd af squash, men savner du den klassiske spaghetti, kan du blande de to ingredienser. Her får du opskriften på squashpasta med ristede tomater og pocherede æg

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

3 squash
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

RISTEDE TOMATER

500 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
salt

POCHEREDE ÆG

1 l vand
3 spsk. lys eddike
4 æg

TIL SERVERING

50 g friskrevet parmesan
1 håndfuld frisk basilikum
1 ciabattabrød

Opskrift - sådan laver du squashpasta med ristede tomater og pocherede æg 

 
1. RISTEDE TOMATER: Tænd ovnen på 180°. Fordel cherrytomaterne i et ovnfast fad, og vend dem med olie, balsamico og salt. Bag dem i 20 minutter, til de er rynkede og let gyldne.
 
2. Skyl squash, og høvl tynde bånd af dem med en kartoffelskræller. Steg squash-pastaen i olie på en stor pande ved høj varme, til den er al dente – men ikke så længe, at den falder helt sammen! Krydr med salt og peber, tag panden af varmen, og vend de ristede tomater i.
 
3. POCHEREDE ÆG: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Slå 1 æg ud i en kop. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Gentag med de næste æg.
 
4. SERVERING: Anret squash-pastaen med ristede tomater i dybe tallerkener. Top med pocherede æg, friskrevet parmesan og basilikum. Servér med brød.
 
TIP: Ud over squash kan også gulerødder, rødbeder, butternutsquash, agurker og kål laves til grøntsagsspaghetti.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sommersalat med laks og butterbean-dip – Få opskriften her

Tirsdag: Græsk spanakopita – Få opskriften her

Onsdag: Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat– Få opskriften her

Fredag: Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat – Få opskriften her