Hovedretter

Spinatsalat med kylling og nøddekerner

Salaten her er mættet med grønne farver og masser af nøddekerner. Græskarkerne-olien er et godt bekendtskab med en meget kraftig, men alligevel mild smag, og en helt uimodståelig grøn farve

(frokost til 4 personer)
1 pakke kyllingeinderfilet, 260 g
1 sammenpisket æg
2 spsk. grov rasp (gourmetrasp)
50 g grofthakkede hassel-nøddekerner
2 spsk. fintrevet parmesan- eller pecorinoost
salt og peber
olie og smør til stegning
SALAT:
1½ dl græskarkerner
150-200 g små spinatblade
2 modne avocadoer
2 små rødløg i ringe
1 bdt. brøndkarse
DRESSING:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. græskarkerneolie
½ spsk. soja
1 lille fed hvidløg, presset
saft og skal af 1 limefrugt
salt og peber
TILBEHØR:
lunt, ristet brød
Lav alt til salaten klar: Rist græskarkernerne i lidt olie, til de "popper". Læg dem på køkkenrulle. Skyl og slyng spinaten. Skær avocadoerne i terninger, og dryp med citronsaft. Skær rødløgene i tynde ringe. Pisk dressingen sammen, og smag til med limesaft og -skal. Smagen skal være kraftig. Dup kødet tørt. Bland raspen med de hakkede nødder og osten. Vend først kyllingen i æg og derefter i raspblandingen. Tryk det godt fast. Lad stykkerne hvile i 15 minutter før stegning. Steg dem gyldne i smør og olie i 8-10 minutter i alt. Bland alle dele til salaten, og dryp dressingen over. Drys med masser af brøndkarse. Servér den til kyllingen med lunt brød.

RELEVANTE LINKS

Jordbærsuppe
Jordbærsuppe Ugens madplan Vin til grill-
festen
Læs mere om: