Hovedretter
Spanakopita-tærte
Spanakopita er en græsk tærte med dejligt, grønt fyld af spinat og feta og en sprød fillodejsbund.
Torsdag, 2. april 2020 - 7:08 - af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
10 ark fillodej
Olivenolie til pensling
1 spsk. sesamfrø
Spinatfyld:
500 g spinat fra frost
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk dild
3 æg
½ tsk. revet muskatnød
Peber
50 g parmesan
250 g feta
Til servering:
65 g rucola
1 citron
Opskrift - sådan laver du spanakopita-tærte
Spinatfyld: Optø spinat, og afdryp i en sigte. Pres det meste af væden ud af spinaten med en ske. Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Hak dild fint. Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.
Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad med olivenolie, og læg 8 af fillodejspladerne forskudt i fadet, så de dækker hele fadet, men der er plads nok i siderne til, at kanterne kan foldes over fyldet. Hæld spinatfyldet i fadet, og fold kanterne af fillodejen indover. Læg de sidste plader oven på fadet, og skub siderne ned langs kanten af fadet. Pensl overfladen med olivenolie, og drys med sesamfrø. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Servér med rucola og citronbåde.