Hovedretter

Spaghetti med broccoli og ansjoser

Denne uges hverdagsopskrifter er gode pastaretter du kan lave på under 30 minutter. Her får du opskriften på spaghetti med broccoli og ansjoser

Spaghetti med broccoli og ansjoser til 4 personer

De salte ansjoser er et godt modspil til broccolien, men kan evt. udelades.
 

INGREDIENSER

400 g spaghetti
½ broccoli
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 tsk. tørrede chiliflager
4 ansjoser i olie
½ dl olivenolie til stegning
1 dl hvidvin
salt og friskkværnet peber
 

TIL SERVERING

100 g pecorino
evt. en skål blandet grøn salat
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti med broccoli og ansjoser

 
1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skyl broccolien, og skær den i buketter. Lad broccolibuketterne koge sammen med spaghettien de sidste 1-2 minutter af spaghettiens kogetid. Pil skalotteløget, og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene, og knus dem i en morter sammen med chiliflager og ansjoser. Steg skalotteløget i olivenolie på en pande, til det er let gyldent. Tilsæt ansjosblandingen, og rør rundt. Hæld hvidvin ved, og lad det koge lidt ind på panden. Tag den færdigkogte spaghetti og broccoli op af gryden med en hulske, kom det på panden, og krydr med salt og peber.
 
2. Servering: Anret spaghetti-retten med friskrevet pecorino på toppen, og byd gerne en blandet grøn salat til.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spaghetti bolognese - Få opskriften her

Tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater - Få opskriften her

Linguine med pecorino, persille og pancetta  - Få opskriften her

Penne med squash og citron - Få opskriften her