Hovedretter

Spaghetti med bacon og svampe

Vend pastaen i en cremet svampesauce, og læg et spejlæg på toppen som en lille bonus. Her får du opskriften på spaghetti med bacon og svampe

Spaghetti med bacon og svampe til 4 personer

Tid: 35 minutter

DET SKAL DU BRUGE
300 g bacon
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
500 g blandede svampe
2½ dl piskefløde
1 pakke frisk spaghetti
 
TOPPING
1 spsk. rapsolie til stegning
4 æg
bredbladet persille
evt. skovsyre
 
TILBEHØR
evt. grøn salat
 
PRØV OGSÅ: Spaghetti med kødsauce og rodfrugter
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti med bacon og svampe 

 
1. Skær bacon i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens svampene. Steg baconternene gyldne og sprøde i bunden af en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og svampe, og lad det stege sammen med baconternene. Hæld fløde ved, kog op, og skru helt ned for varmen. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra gennem en sigte, og vend spaghettien i svampesaucen.
 
2. TOPPING: Varm en stor pande op med olie, skru ned for varmen, og slå æggene ud på panden. Steg de 4 spejlæg, til de er akkurat faste. Anret pastaen i 4 skåle eller dybe tallerkener, og læg et spejlæg på toppen. Drys med persilleblade, og pynt evt. med skovsyre. Servér evt. en blandet grøn salat til.
 
TIP: Hvis du vil have ekstra grøntsager ind i retten, kan du erstatte halvdelen af spaghettien med gulerødder skåret i lange, tynde strimler.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Løgtærte med tomat og valnøddepesto - Få opskriften her

Tirsdag: Fiskefrikadeller med dild og glaseret løg - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med krydderolie og lun kartoffelsalat - Få opskriften her

Fredag: Kalveculotte med ristede majskolber og bagte kartofler med svampe - Få opskriften her