spaghetti
Hovedretter

Spaghetti med ærtepesto og laksebacon

Snig lidt ekstra grønt ind i en pastaret ved at blende ærter med i pestoen. Den røgede laks bliver sprød som bacon efter en tur på panden. Her får du opskriften på spaghetti med ærtepesto og laksebacon

Spaghetti med ærtepesto og laksebacon 

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g spaghetti
 
 
ÆRTEPESTO
150 g frosne ærter
50 g pinjekerner
25 g parmesan
2 fed hvidløg
1 bundt basilikum
1 dl olivenolie
saft af ½ citron
salt
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
LAKSEBACON
300 g røget laks i skiver
1 spsk. olivenolie til stegning
 
TIL SERVERING
150 g frosne ærter
1 håndfuld frisk basilikum
 
PRØV OGSÅ: Spaghetti med tunsauce og kapers
 

Opskrift - sådan laver du spaghetti med ærtepesto og laksebacon 

 
1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
 
2. ÆRTEPESTO: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Rist pinjekerner let på en tør pande. Riv parmesan fint. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, pinjekerner, parmesan, hvidløg, basilikum, olie, citronsaft og salt i en minihakker, blender eller foodprocessor, til du får en grov pesto.
 
3. LAKSEBACON: Steg lakseskiverne sprøde i olie på en pande.
 
4. SERVERING: Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op. Vend ærter og ærtepesto i spaghettien, og anret i dybe tallerkener. Top med sprødstegt laks, og pynt med basilikum.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella – Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte peberfrugter med bulgursalat – Få opskriften her

Onsdag: Pastinakbøffer med rosenkålsslaw – Få opskriften her

Fredag: Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat med bagte vindruer – Få opskriften her