sommersandwich
Hovedretter

Sommersandwich med avocado og hytteost

Lynhurtig mad kan også være sund mad, som fylder vitamindepoterne op. Her får du opskriften på sommersandwich med avocado og hytteost

Sommersandwich med avocado og hytteost til 4 personer

Tid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
8 skiver groft toastbrød
1 spsk. rapsolie
2 modne avocadoer
200 g hytteost
1 spsk. karry
salt og friskkværnet peber
1 bakke karse
 
FENNIKELSALAT MED PÆRER OG RADISER
1 fennikel
1 bundt radiser
2 pærer
 
LIMEDRESSING
saft af 2 limefrugter
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: En anden lækker sommersandwich kan være denne med parmaskinke og basilukum-mayo - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du sommersandwich med avocado og hytteost 

 
1. LIMEDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
 
2. FENNIKELSALAT MED PÆRER OG RADISER: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Rens og skær radisene helt tyndt, gerne på mandolinjern. Skyl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tynde både. Bland fennikel, pærer og radiser med limedressingen.
 
3. Pensl brødskiverne med olie, og rist dem på begge sider på en (grill)pande. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver på langs. Bland hytteost med karry, salt, peber og klippet karse. Fordel hytteosten på brødskiverne, læg avocadoskiver på, og top med fennikelsalat. Drys med lidt ekstra karse, og servér straks sandwich, enten åbne eller lagt sammen.
 

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

 

Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta – Få indkøbslisten her

 

UGENS OPSKRIFTER

madplan

 

Tirsdag: Laks med edamamebønnemos og salat med hindbær - Få opskriften her

Onsdag: Kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella - Få opskriften her

Torsdag: Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler - Få opskriften her

Fredag: Grillpølser og melonsalat med blåbær og spinat - Få opskriften her