Sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks
Hovedretter

Sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks

Når du hellere vil bruge tiden udendørs end i køkkenet, er en nem pastaret lige sagen. Her får du opskriften på sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g pasta, f.eks. konkylier
250 g edamamebønner uden bælg, fra frost
2 majskolber
1 salatløg
1 agurk
250 g varmrøget laks med peber

CREMEFRAICHEDRESSING

2½ dl cremefraiche 18 %
2 spsk. citronsaft
salt og peber

TIL SERVERING

4 skiver surdejsbrød

Opskrift - sådan laver du sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks 

 
1. Kog pastaen i en stor gryde efter pakkens anvisning. Tilsæt edamamebønner, og lad dem koge med i de sidste 1-2 minutter af kogetiden. Sigt vandet fra, og hæld pasta og bønner tilbage i gryden. Pil blade og hår af majskolberne. Kog kolberne i letsaltet vand i 7-8 minutter. Hæld vandet fra, og skær majskernerne fra kolben. Pil salatløget, og skær det i tynde ringe. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Del laksen i mundrette stykker. Fordel majs, salatløg, agurk og laks oven på pasta og bønner i gryden.
 
2. Cremefraichedressing: Rør cremefraiche og citronsaft sammen. Krydr med salt og peber.
 
3. Servering: Dryp lidt af cremefraichedressingen over pastaretten, og anret resten i en skål ved siden af. Servér brød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus - Få opskriften her

Tirsdag: Kylling i fad med tomater, oliven og fetakartofler - Få opskriften her

Onsdag: Aspargestærte med små tomater og hjertesalat - Få opskriften her

Fredag: Steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme - Få opskriften her