Hovedretter

Søde kartofler med mexi-fyld og kikærter

Fyldte søde kartofler er nemt at lave og festligt at servere. Både kikærter, kartofler og ost giver god mæthed. Her får du opskriften på søde kartofler med mexi-fyld og kikærter

Søde kartofler med mexi-fyld og kikærter 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 1 time
Antal: 4 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg søde kartofler
50 g rucola
1 glas salsa (f.eks. Tex Mex fra Santa Maria)
150 g cremefraiche 18 %
 
 
SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser kikærter
1 spsk. olivenolie
½ spsk. tørret oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. salt
100 g cheddar
 
PRØV OGSÅ: Søde kartofler i ovn
 

Opskrift - sådan laver du søde kartofler med mexi-fyld og kikærter 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skrub de søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 1 time, indtil de er helt møre.
 
2. SPRØDE KIKÆRTER: Skyl kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kikærterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar-osten, og fordel den over kikærterne. Bag dem i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.
 
3. Skyl og tør rucola. Skær et snit i de bagte kartofler, og skub dem åbne, så der er plads til fyldet. Fordel 1-2 spsk. salsa i hver, top med rucola, 1 spsk. cremefraiche og de sprøde kikærter. Servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Tirsdag: Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig power-salat – Få opskriften her

Onsdag: One-pot-pasta caprese med kødboller – Få opskriften her

Torsdag: Spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med lag-bagt ratatouille – Få opskriften her