Sød kartoffelsuppe med grønkålspesto
Hovedretter

Sød kartoffelsuppe med grønkålspesto

Den cremede, milde suppe får et ekstra spark smag fra pestoen med grønkål, salvie og mandler. Her får du opskriften på sød kartoffelsuppe med grønkålspesto

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

½ kg søde kartofler
1 spsk. smør til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
½ l hønsebouillon
2 dl piskefløde

GRØNKÅLSPESTO

100 g mandler
100 g salvie
1 dl olivenolie
2 blade frisk grønkål
2 fed hvidløg
½ citron
75 g parmesan
hvidvinseddike
salt

TIL SERVERING

1 groft brød

Opskrift - sådan laver du sød kartoffelsuppe med grønkålspesto 

 
1. GRØNKÅLSPESTO: Rist mandler på en tør pande. Tilsæt salvieblade og lidt af olivenolien, og lad det stege sammen med mandlerne, til salviebladene bliver sprøde. Tag panden af varmen. Rens grønkål, og riv bladene af stilken. Blend grønkålsbladene sammen med den resterende olivenolie, pillet hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn masse. Tilsæt revet parmesan, mandler og salvie, og blend igen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med hvidvinseddike og salt.
 
2. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget. Pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden, til løgene bliver klare. Krydr med salt og peber. Hæld bouillon på, og lad suppen simre i 15 minutter, til kartoffelternene er helt møre. Hæld fløde i gryden, og blend suppen med en stavblender, til den er cremet. Servér suppen med grønkålspesto og brød.
 
TIP: Brug en færdigkøbt pesto, hvis det skal gå stærkt.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tacos med barbecuemarinerede rejer - Få opskriften her

Onsdag: Culottesteg med bagte kartofler og bearnaisesmør - Få opskriften her

Torsdag: Vitello tonnato-sandwich - Få opskriften her

Fredag: Lun linsesalat med rodfrugter og gedeost - Få opskriften her