kulmule
Hovedretter

Smørstegt kulmule med jordbærsalsa

Friske bær og honning i aftensmaden giver det skønneste sommermåltid, der næsten smager som slik. Her får du opskriften på smørstegt kulmule med jordbærsalsa

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 kulmulefileter
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør til stegning

TILBEHØR

1 kg nye kartofler

JORDBÆRSALSA

200 g friske jordbær
1 lille rødløg
1 håndfuld basilikum
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 bakke feldsalat

Opskrift - sådan laver du smørstegt kulmule med jordbærsalsa 

 

1. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15-20 minutter, til de er møre.
 
2. JORDBÆRSALSA: Rens jordbær, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint. Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber.
 
3. Smelt smør på en pande. Krydr kulmulefileterne med salt og peber, og steg dem ved høj varme – først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden, indtil de er netop gennemstegte.
 
4. SERVERING: Skyl og tør feldsalat. Servér smørstegt kulmule med jordbærsalsa, feldsalat og kogte kartofler.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Tirsdag: Avocado-vaffeltoast med pocherede æg – Få opskriften her

Onsdag: Pasta med kyllinge-bolognese – Få opskriften her

Torsdag: Bagte quesadillas med mango, cheddar og sorte bønner – Få opskriften her

Fredag: Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip – Få opskriften her