Hovedretter

Shepherd’s pie med lam

Shepherd’s pie er en fremragende, fyldig ret fra det britiske landkøkken, hvor en kødsauce af lam toppes med et låg af kartoffelmos, der siden bages i ovnen for en sprød top. Her får du opskriften på shepherd’s pie med lam.

Tilberedelsestid: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

Kødsauce:

1 stort løg
2 fed hvidløg
Smagsneutral olie til stegning
400 g hakket lammekød
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret rosmarin
Salt og peber
1 gulerod
2 stilke bladselleri
2 dl hvidvin
2½ dl oksebouillon
70 g koncentreret tomatpuré
2 spsk. hvedemel

Kartoffelmos:

1 kg kartofler
1 dl mælk
20 g smør
Salt og peber
1 håndfuld frisk rosmarin

Opskrift – sådan laver du shepherd’s pie med lam

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos ternene med en kartoffelmoser, stavblender eller elpisker. Tilsæt smør og mælk undervejs. Smag til med salt og peber.

Kødsauce:
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt lammekød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet. Skræl og riv guleroden fint. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Vend begge dele i gryden, og steg i et par minutter. Tilsæt hvidvin, bouillon og tomatpuré, og rør godt. Drys mel i, og rør, indtil saucen tykner. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et smurt ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag kartoffelmos. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, til toppen er gylden. Pynt med rosmarin, og servér.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Ovnbagt torsk med fennikel og ris – få opskriften her

Tirsdag: Fillodejstarteletter med hønsekødsfyld og salat – få opskriften her

Torsdag: Flæskesteg med ovnbagte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Flæskestegssandwich med hjemmesyltet rødkål – få opskriften her