Hovedretter

Shepherds pie med blomkåls-låg

Shepherd’s pie er en engelsk klassiker. Her bruger jeg blomkålspuré som låg, men du kan sagtens bruge kartoffelmos i stedet. Her får du opskriften på shepherds pie med blomkåls-låg

Shepherds pie med blomkåls-låg 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 stort løg
2 fed hvidløg
olie til stegning
400 g okse- og/eller lammekød
1 spsk. finthakket frisk eller 
tørret timian
1 spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin
salt og friskkværnet peber 
1 stor gulerod
2 stængler bladselleri
2 dl hvidvin
2½ dl oksebouillon
140 g tomatpuré 
2 spsk. hvedemel 
 
 
BLOMKÅLS-LÅG
1 blomkål
75 g smør
salt og friskkværnet peber
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TIL SERVERING
groft brød 
evt. grøn salat
 
PRØV OGSÅ: Shepherds pie med kartoffelmos
 

Opskrift - sådan laver du shepherds pie med blomkåls-låg 

 
1. BLOMKÅLS-LÅG: Tænd ovnen på 175°. Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i buketter. Kog dem helt møre i letsaltet vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, og kom den kogte blomkål over i en foodprocessor eller blender. Tilsæt smør, salt og peber, og blend, indtil du har en helt glat puré.
 
2. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet. Skræl og riv guleroden fint. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver. Vend det i gryden, og steg et par minutter. Hæld hvidvin, bouillon og tomatpuré i gryden, og rør rundt. Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tyknes. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag blomkålspuré. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil blomkålslaget er gyldent. Servér med groft brød og gerne en frisk grøn salat.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Halloumi-burger med avocado og løg – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelret med laks, peanuts og forårsløg – Få opskriften her

Onsdag: Gulerodssuppe med sprød chorizo – Få opskriften her

Torsdag: Kylling i fad med svampe og speltkerner – Få opskriften her