Shakshuka med hummus
Hovedretter

Shakshuka med hummus

Shakshuka er en tomatsauce med æg, der her får selskab af hummus. Man kunne også kalde retten humshuka! Her får du opskriften på shakshuka med hummus

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
1 squash
1 spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. røget paprika
½ spsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
3 dåser hakkede tomater
8 æg
50 g feta
1 håndfuld bredbladet persille

HUMMUS

2 dåser kikærter
½ dl lys tahin + lidt til servering
2 spsk. olivenolie
1 citron
3 fed hvidløg
3 tsk. stødt spidskommen
salt
1 dl vand

TIL SERVERING

fladbrød

Opskrift - sådan laver du shakshuka med hummus 

 
1. HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil hummussen har den ønskede konsistens. Smag til.
 
2. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugter og squash, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle æg, og læg derefter låg på panden. Lad din shakshuka simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Smør hummus ud på tallerkenerne, og anret en skefuld shakshuka med tomatsauce og æg ovenpå. Smuldr feta over, og dryp en smule tahin over. Drys med hakket persille, og servér straks med fladbrød til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laks i cremet spinatsauce – Få opskriften her

Onsdag: Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater – Få opskriften her

Fredag: Enebærgryde med bagt kartoffelmos og hasselnødder – Få opskriften her

 
Læs mere om: