schnitzel
Hovedretter

Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål

En schnitsel med risotto i en spændende udgave med to slags kål. her får du op skriften på schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål

Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål til 4 personer

Tid: 40 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SCHNITZEL
4 skinkeschnitzler
2 dl rasp, gerne pankorasp
2 stilke rosmarin
2 spsk. smør til stegning
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BLOMKÅLSRISOTTO
½ blomkål
1 skalotteløg
25 g smør til stegning
300 g risottoris
3 dl hvidvin
1 tsk. salt
1 l hønsebouillon
 
DET SKAL DU BRUGE TIL RISTET GRØNKÅL
300 g frisk grønkål, skyllet og hakket
3 spsk. olivenolie til stegning
50 g hasselnødder
salt og friskkværnet peber
 
DET SKAL DU BRUGE TIL DRESSING
saft og skal af 1 usprøjtet citron
1 dl sukker
2 vand
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
50 g emmentaler
skal af 1 usprøjtet citron
frisk rosmarin
 
Vild med schnitzel? Så prøv en af vores mange andre opskrifter med schnitzler
 

Opskrift - sådan laver du schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål 

 
1. Schnitzel: Vend schnitzlerne i rasp og hakket rosmarin. Steg dem i smør på en pande i 5-7 minutter på hver side.
 
2. Blomkålsrisotto: Hak blomkål fint i en foodprocessor. Hak løg fint, og steg det i smør i en gryde. Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg i 1 minut. Rør vin og salt i. Skru ned for varmen, og rør bouillon i, lidt ad gangen. Lad risene opsuge bouillonen, før der tilsættes mere. Rør blomkål i. Tag gryden af varmen.
 
3. Ristet grønkål: Damp grønkål i en gryde med 2 cm kogende vand i 15 sekunder. Afkøl i koldt vand. Tør kålen i et viskestykke, og steg den i olie på en pande. Hak hasselnødderne groft, vend dem sammen med kålen, og krydr med salt og peber.
 
4. Dressing: Bring citronsaft, fintrevet citronskal, sukker og vand i kog. Afkøl let. Rør olie, salt og peber i, og hæld det over den ristede grønkål.
 
5. Servering: Servér schnitzler med blomkålsrisotto toppet med revet emmentaler, revet citronskal og plukket rosmarin.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Minestronesuppe med kylling og pancetta - få opskriften her

Tirsdag: Kalvekotelet med blomkålspuré og stegte svampe - få opskriften her

Torsdag: Laks med stuvet spinat og kogte kartofler - få opskriften her

Fredag: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing - få opskriften her