Torsdag, 14. januar 2016 - 6:52 - af Christian Bitz, Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner til 4 personer
Tid: 35 minutter
DET SKAL DU BRUGE
600-800 g fersk laks uden skind
skal af 1 usprøjtet citron
1 tsk. tørrede chiliflager
100 g sesamfrø
4 spsk. sesamolie til stegning
1 spsk. honning
2 spsk. sojasauce
TILBEHØR
300 g basmatiris
200 g edamamebønner
uden bælg, fra frost
SAVOJKÅLS-WRAPS
4 savojkålsblade
1 agurk
½ bundt koriander
2 limefrugter
Opskrift - sådan laver du savojkåls-wraps med laks og edamamebønner
1. Laks: Skær laksen i 4 stykker. Skyl og riv skallen af citronen. Bland citronskal, chiliflager og sesamfrø i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tilsæt honning og sojasauce, og lad det stege med i yderligere 3 minutter, til laksen er gylden og sprød.
2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad edamamebønnerne koge med i de sidste 2 minutter.
3. Savojkåls-wraps: Skær stokken af kålbladene. Læg bladene i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i et par minutter, til de er bløde. Hæld vandet fra. Skyl og flæk agurken; skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Fyld kålbladene med risblandingen, agurk og laks. Drys wrappene med plukket koriander, og servér med limefrugter skåret i både.
TIP: Lav din egen krydrede salt ved at blande tørrede chiliflager og havsalt, og servér den til savojkåls-wrappene.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner - Få opskriften her
Torsdag: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat - Få opskriften her
Fredag: Bagt Kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefær - Få opskriften her