Hovedretter

Salat med tuncreme og radiser

Ugens mandagsopskrift er salat med tuncreme og radiser. Få opskriften her

Salat med tuncreme og radiser til 2 personer (20 min)

Jeg køber sjældent tun, fordi den er svær at få fat i med MSC-mærkning. Men nu er Irma bl.a. begyndt at føre det. Kig også efter Larsens Fiskekonserves, som har flere MSC-mærkede fisk og skaldyr på dåse.
 

INGREDIENSER

2 æg
1 ds. tun i olie
2-3 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. kapers
2 spsk. citronsaft
salt og peber

SALAT
100 g blandet salat
1 lille bundt radiser,
i tynde skiver
½ blomkål i tynde skiver
2 spsk. grofthakket purløg
olivenolie
æbleeddike
salt og peber

TILBEHØR
evt. ristet rugbrød

Opskrift - sådan laver du salat med tuncreme og radiser

1. Kog æggene hårdkogte. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft. Dræn olien fra tunen, og rør den med mayonnaise og sennep. Kom kapers, hakkede æg og citronsaft i, og smag til med salt og peber.

2. Vend salat, radiser, blomkål og purløg med olivenolie og eddike, og krydr med salt og peber. Anret salaten toppet med tun. Servér straks, evt. med rugbrød til.

TIP: Det er skønt med rå blomkål i salaten, synes jeg. Er du ikke til rå blomkål, kan du dampe den let og skære den i mundrette buketter.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Torsk med sennepssauce og rødbedesalat - Få opskriften her

ONSDAG: Fiskeburger af mørksej med tatarsauce - Få opskriften her

TORSDAG: Pasta med muslinger, tomat, hvidvin og basilikum - Få opskriften her

FREDAG: Tacos de luxe - Få opskriften her