Andebryst, figner, valnødder og pærer i en skøn salat.
Hovedretter

Salat med røget andebryst, figner, valnødder og pærer

Opskriften er en del af en komplet julefrokost med veninderne - her får du opskriften på salat med røget andebryst, figner, valnødder og pærer

Opskrift på salat med røget andebryst, figner, valnødder og pærer

Den dejlige, sprøde salat er både lidt syrlig og lidt sød i smagen, hvilket passer skønt til det fede andebryst. Servér den blå kornblomst ved siden af, så kan dine gæster selv vælge, om de vil have det på salaten

(6 personer)
1 røget andebryst (kan bestilles hos din slagter)
1 radicchiosalat
2 mini-romainesalat
1 bakke feldsalat
100 g valnødder
6 figner skåret i både
2 spsk. olivenolie
¾ dl hindbæreddike eller mørk balsamicoeddike
3 spsk. akaciehonning
4 små pærer skåret i tynde både
100 g blå kornblomst, smuldret
salt og peber

DRESSING:
¾ dl olivenolie
½ dl kirsebæreddike/mørk
balsamicoeddike
havsalt og friskkværnet peber

TILBEHØR:
friskbagt hvedebrød (se opskrift nedenfor)

Skær andebrystet i helt fine, tynde skiver. Pluk radicchiosalaten og romainesalaten i let grove stykker, og skyl dem godt i koldt vand. Pluk og skyl feldsalaten. Slyng salaterne, eller lad dem dryppe godt af, og stil dem til side.
Rist valnødderne på en varm, tør pande, til de er sprøde. Tag dem fra varmen, og knus dem i mindre stykker. Varm olien på panden, og steg figenbådene let. Hæld eddiken på, og lad syren koge fra; tilsæt honning, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret salaten på et stort fad med skiver af andebryst, stegte figner og de fine både af pærer. Rør ingredienserne til dressingen sammen. Kom dressingen over salaten, og drys med valnødder og blå kornblomst.

PRØV OGSÅ: Sandwich med kålsalat og andebryst

FLERE OPSKRIFTER

   
  Sukkersaltet laks
med koriander og
fennikelfrø
Groft hvedebrød Vesterhavsost med
nødder i sirup
 

 

     
  Chokoladekage   Fransk kaffe