Salat med røget makrel og grønne bønner
Mad

Salat med røget makrel og grønne bønner

12. juli 2021
af Louisa Lorang
Sund og nærende salat med masser af smag. Grøn salat med røget makrel og grønne bønner. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 150 g grønne bønner
  • 1 dl vand + salt

Salat

  • 1 røget makrel
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. mild eddike
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 200 g babyspinat
  • salt og peber
  • masser af høvlet parmesan

Tilbehør

  • evt. groft brød eller ristet rugbrød

Salat med røget makrel og grønne bønner

  1. Nip enderne af bønnerne, og damp dem i kogende, saltet vand i 3-4 minutter. De må ikke være rå. Skyl dem kort i koldt vand.
  2. Pluk makrellen, og kassér skind og ben. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Skyl spinaten, og slyng den tør, eller tør den på et rent viskestykke.
  3. Vend spinat og bønner med dressingen lige inden servering. Krydr salaten med salt og peber, og top med makrel og parmesan. Servér straks, evt. med brød til.

TIP: Du kan også komme kogte korn eller kogte kartofler i salaten, hvis du vil have den mere mættende.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også