Hovedretter

Salat med oksekød, spidskål og koriander

Jeg elsker den spicy thai-inspirerede salat. Jeg spiser den, som den er, men er I sultne, kan du servere kogte ris til. Gerne fuldkornsris, så er retten nemlig både sund og lækker

Salat med oksekød, spidskål og koriander til 4 personer

Ingredienser:
1 lille roastbeef, 600-800 g
olie til stegning
salt og peber

Dressing:
1-2 røde chilier (efter temperament)
½ dl fiskesauce
1 dl limesaft
1½ spsk. sukker

Salat:
1 agurk
1 spidskål
2 rødløg i tynde både
1 stort bundt koriander
evt. ris

Tip: Du kan også lave denne salat med stegte kyllingebryster i skiver eller helt uden kød!

Opskrift - Sådan laver du salat med oksekød, spidskål og koriander

1. Brun roastbeefen godt på alle sider, og krydr med salt og peber. Steg den færdig ved lav varme eller i ovnen ved 165°, til den har en kernetemperatur på 55-57°. Lad den trække, mens du tilbereder resten.

2. Skær chilien i tynde skiver. Rør limesaft med sukker, til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i, og smag til.

3. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Snit kålen fint, og vend agurk, kål, løg og koriander med dressingen. Skær stegen i tynde skiver, og vend kødet i dressingen lige inden servering.

4. Lad salaten trække i 10 minutter, og servér den, som den er, eller med ris til.

Prøv også: Salat med stenbiderrong, æg og kartofler