Hovedretter

Salat med kyllingenuggets og dijon-dressing

Er der børn med til bords, kan de sprøde kyllingenuggets, salat og dressing serveres i hver sin skål, så man selv kan blande sin egen portion. Her får du opskriften på salat med kyllingenuggets og dijon-dressing.

Forberedelsestid: 1 t og 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

1 romainesalat
50 g frisk babyspinat
50 g semidried tomater i olie (f.eks. semidried cherrytomater)
50 g parmesan
1 bakke karse

KYLLINGENUGGETS:

600 g kyllingeinderfilet
½ dl vand
½ dl olivenolie
1 dl hvedemel
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. brun farin
1 spsk. stødt spidskommen
½ tsk. chilipulver
Salt og peber
2½ dl pankorasp
1 dl olivenolie til stegning

DIJON-DRESSING

150 g mayonnaise
25 g dijonsennep
20 g flydende honning
Salt og peber

Opskrift - sådan laver du salat med kyllingenuggets og dijon-dressing

 
KYLLINGENUGGETS: Skær kyllingeinderfileterne i halve. Rør vand, olie, mel, tomatpuré, farin og krydderier sammen i en skål, og vend kyllingestykkerne rundt i marinaden. Lad dem marinere i skålen i mindst 1 time. Hæld pankoraspen i en skål. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og vend dem i raspen én ad gangen, så de er helt dækkede. Opvarm en dyb pande med olie, og steg de panerede kyllingestykker på panden i 3-5 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
 
DIJON-DRESSING: Rør mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål til en cremet dressing, og smag til med salt og peber.
 
Skyl og afdryp salat og babyspinat, og skær salaten i grove stykker. Vend salat, spinat og soltørrede tomater sammen med lidt af dressingen, og anret den i en serveringsskål. Skær de sprøde kyllingenuggets i halve, fordel dem over salaten sammen med friskhøvlet parmesan og klippet karse. Servér resten af dressingen i en skål.
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER:

Tirsdag: Fisk med basilikumrasp og ovnbagte grøntsager

Onsdag: Bolognese med kartoffellåg

Torsdag: Frisk pasta med ærter, asparges og parmesan

Fredag: Portionspizzaer med ricotta, parmaskinke og rucola

 

Læs mere om: