Hovedretter

Salat med gratinerede kammuslinger

Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på forretten

Prøv at bede din grønthandler om at tage ærteskud hjem til dig. De er helt fantastisk smukke og smager skønt! Kan du ikke skaffe det, kan du bruge brøndkarse. Det er også dejligt.

50 g daggammel brødkrumme
30 g parmesan
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld bredbladet persille
salt
18-24 store kammuslinger
1 spsk. smør
2 håndfulde ærteskud
(eller brøndkarse)
150 g blandede salater, gerne med frisé, mangold og rucola
1-2 spsk. god olivenolie
1-2 spsk. citronsaft
salt
peber

TILBEHØR:
groft brød

Kom brødkrumme, parmesan, hvidløg og persille i en foodprocessor eller en minihakker, og kør det hele til "krumme"-konsistens. Smag til med salt.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og kassér den. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Rør persillekrummerne med 1 spsk. blødt smør, og fordel det på kammuslingerne. Steg muslingerne i en forvarmet ovn ved 225°, gerne under grill i 5-8 minutter, eller til de er gyldne og næsten gennemtilberedte.
Vend ærteskud og salater med olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Anret salaterne på et fad eller 6 små tallerkener, og læg kammuslingerne på. Servér straks med groft brød til.

VINFORSLAG:
Forret: 2008 Les Penitents, Chardonnay, Alphonse Mellot, Loire, Frankrig.

FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER

 

Hovedret:

Ravioles de filet de porc

Dessert:

Jordbær med limesukker og mascarponeparfait