Hovedretter

Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner

En lækker vinterudgave af den klassiske salat! Hvis du vil spare tid og penge, kan du droppe tunbøfferne og i stedet bruge god tun fra dåse. Her får du opskriften på salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

½ kg kartofler
olivenolie til stegning
salt
½ kg frosne grønne bønner
2 stk. romainesalat
4 æg
2 tunbøffer
smør til stegning

DRESSING

2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 glas sorte oliven
1 glas kapersbær
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og basilikum

Opskrift - sådan laver du salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner 

 

1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver på 1 cm, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er flot gyldne. Fordel de frosne grønne bønner på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Skyl og tør romainesalaten, skær den i brede bånd, og anret i et stort salatfad. Kog æggene i 7 minutter, og overhæld dem med koldt vand. Pil dem, og halvér dem. Dup tunbøfferne tørre, og krydr godt med salt. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Det er vigtigt, de ikke bliver helt gennemstegte. Skær dem i skiver.
 
2. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
 
3. SERVERING: Fordel kartofler, grønne bønner, æg, tun, oliven og kapersbær over salatbladene. Dryp dressingen over, og drys med hakkede krydderurter.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Toast af søde kartofler med svampe og æg – Få opskriften her

Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her

Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her

 
Læs mere om: