Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner
Hovedretter

Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner

En lækker vinterudgave af den klassiske salat! Hvis du vil spare tid og penge, kan du droppe tunbøfferne og i stedet bruge god tun fra dåse. Her får du opskriften på salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

½ kg kartofler
olivenolie til stegning
salt
½ kg frosne grønne bønner
2 stk. romainesalat
4 æg
2 tunbøffer
smør til stegning

DRESSING

2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 glas sorte oliven
1 glas kapersbær
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og basilikum

Opskrift - sådan laver du salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner 

 

1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver på 1 cm, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er flot gyldne. Fordel de frosne grønne bønner på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Skyl og tør romainesalaten, skær den i brede bånd, og anret i et stort salatfad. Kog æggene i 7 minutter, og overhæld dem med koldt vand. Pil dem, og halvér dem. Dup tunbøfferne tørre, og krydr godt med salt. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Det er vigtigt, de ikke bliver helt gennemstegte. Skær dem i skiver.
 
2. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
 
3. SERVERING: Fordel kartofler, grønne bønner, æg, tun, oliven og kapersbær over salatbladene. Dryp dressingen over, og drys med hakkede krydderurter.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Toast af søde kartofler med svampe og æg – Få opskriften her

Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her

Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her

 
Læs mere om: