rodfrugtdeller
Hovedretter

Rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke

Selv de mest inkarnerede kødelskere vil kunne lide disse rodfrugtdeller. Få opskriften på rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke

Rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke 

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g gulerødder
250 g knoldselleri
300 g pastinakker eller persillerødder
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 æg
4 spsk. hvedemel
100 g havregryn
¼ tsk. cayennepeber
2 spsk. sojasauce
½ tsk. salt
3 spsk. olivenolie til stegning
 
 
GRØNKÅLS-RAITA
300 g frisk grønkål
3 dl græsk yoghurt 2 %
3 tsk. stødt spidskommen
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
200 g parmaskinke
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til rodfrugtdeller kan være disse lækre rodfrugtbøffer med tabouleh - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke 

 
1. Skræl alle rodfrugter. Pil løget. Riv det hele groft, eller blend det helt fint i en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg, og rør eller blend rodfrugterne sammen med alle de øvrige ingredienser. Varm ¼ af olien op på en pande, og form deller af rodfrugtfarsen med en spiseske. Lad dem selv flyde lidt ud, pres dem ikke. Steg dem, til overfladen er gylden, og skru så ned for varmen. Vend dem forsigtigt, og steg dem på den anden side. Dryp med ca. ¼ af olien, og lad dem stege færdig. Læg dem på en tallerken, og steg resten af farsen på samme måde.
 
2. GRØNKÅLS-RAITA: Skyl og rib grønkålen, og hak den. Rør yoghurt sammen med spidskommen, og vend kålen heri – spæd evt. til med lidt vand. Krydr med salt og peber. Servér rodfrugtdellerne med grønkåls-raita og parmaskinke.
 
TIP: Steg rodfrugtdellerne på en god slip let-pande, og vend dem med en tynd palet, så de ikke går i stykker.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping – Få opskriften her

Tirsdag: Svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce – Få opskriften her

Onsdag: Karrysuppe med kylling og dild-yoghurt – Få opskriften her

Fredag: Roastbeef med thaidressing, bagte grøntsager og auberginepure – Få opskriften her