Hovedretter

Roastbeef med artiskoksalat

Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag på italiensk. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste


ARTISKOKSALAT:
6 artiskokker
1 citron
1 liter vand
3 dl hvidvin
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 laurbærblade
6 kviste timian
ENDVIDERE:
100 g ristede mandler, hakkede
1 spsk. smør
3-4 spsk. citronsaft
1 frisésalat, plukket
lidt olivenolie
salt
masser af høvlet parmesan
ROASTBEEF:
1 roastbeef, 700-800 g
lidt olie til stegning
salt og peber
2 spsk. gule sennepsfrø, knuste
1 lille bundt estragon, hakket
TILBEHØR:
blød polenta
Knæk stokken af artiskokkerne. Skær toppen af, så der kun er artiskokbunden tilbage, ca. ²/ ned, brug gerne en brødkniv. Skrab det, der ligner hår, væk med en ske, og skær bladene på siden af artiskokbunden af. Gnid hver bund med citron, og læg dem i vand tilsat citronsaft, indtil de alle sammen er klargjorte.
Kom vand, vin, salt, sukker, laurbærblad og timian i en gryde, og kog lagen op. Kom artiskokbundene i lagen, og pochér dem i ca. 6 minutter, lad dem køle i lagen.
Brun roastbeefen grundigt på alle sider, og krydr den med rigeligt salt og peber. Steg den færdig i ovnen ved 175° i 20-30 minutter, eller til den har en centrumstemperatur på 58°.
Hæld sennepsfrø og estragon ud på et stykke bagepapir, og rul den varme steg i krydderblandingen. Lad den trække i 15 minutter, inden du skærer den.
Tilbered polentaen efter anvisningen på pakken.
Del artiskokbundene i mindre stykker.
Lun ca. 1 dl af kogelagen med 1 spsk. smør og 3-4 spsk. citronsaft i en gryde eller kasserolle, og lun artiskokbundene i lagen. Vend dem og lidt af lagen med salat og ristede mandler, og anret salaten med masser af høvlet parmesan. Krydr med salt og peber, og servér straks skiver af roastbeef med artiskoksalat og blød polenta.
Opskriften er til 4 personer
Vinforslag: Yemula, IGT, Sangiovese/Merlot, Umberto Cesari, Emilia-Romagna, Italien.

Forret:
Citronpasta med kammuslinger

Dessert:
Citronis med limoncello


SÅDAN BLIVER DET NEMMERE:
Lav pastaen klar om formiddagen. Drys den med durummel, læg den i et fad på et viskestykke drysset med durum, dæk med et andet viskestykke, og opbevar den i køleskab.
Sylt artiskokkerne dagen inden. Opbevar dem i lagen i køleskabet. Eller køb syltede artiskokker.
Lav isen i god tid.

INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT:
6 artiskokker
6 økologiske citroner
1 frisé
300 g kantareller
1 potte ærteskud
timian
1 lille bundt estragon

KOLONIALVARER:
evt. blæksprutteblæk
100 g mandler
gule sennepsfrø
hvedemel
durummel
polenta
limoncello
KØL OG FRYS:
parmesan
½ l piskefløde
1 roastbeef, 700-800 g

KØB HOS FISKEHANDLEREN:
12-16 kammuslinger

TJEK DESUDEN AT DU HAR:
olivenolie
stegeolie
salt
peber
sukker
2 laurbærblade
hvidvin
3 æg (M/L)
smør




Læs mere om: