Hovedretter

Rissalat med tun og kapers

Denne uges hverdagsopskrifter byder på mad der er perfekt til at spise i det fri. Her får du opskriften på rissalat med tun og kapers

Rissalat med tun og kapers til 4 personer

Nem og enkel alt i én-salat, som kan laves klar i god tid – vent evt. med at vende de friske krydderurter i til lige før servering.
 
INGREDIENSER
3 dl parboiled-ris 
eller basmatiris
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
6 små tomater
1 bundt dild
1 lille håndfuld frisk basilikum
2 dåser tun i vand eller olie
2-3 spsk. små kapers
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
bladselleri
små tomater
brød
 

opskrift - sådan laver du rissalat med tun og kapers

 
1. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Rør dem straks igennem med en gaffel. Riv og pres citronen, og vend både citronskal og citronsaft i risene. Tilsæt olie. Lad risene køle helt af.
 
2. Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Hak dilden. Snit basilikumbladene fint. Hæld væden fra tunen, og mos den ned i risene, så den fordeles godt. Vend tomater, dild, basilikum og kapers i til sidst, og smag til med salt og peber. Opbevar i en boks med låg. Servér salaten med stænger af bladselleri, små tomater og brød.