Risnudelsalat med andebryst og frisk koriander
Hovedretter

Risnudelsalat med andebryst og frisk koriander

Der er smæk på smagen i risnudelsalaten, som er en vietnamesisk klassiker og fungerer rigtig godt som hovedret til en asiatisk gæstemiddag. Få opskriften med andebryst her

Risnudelsalat med andebryst og frisk koriander til 4 personer

INGREDIENSER
2 andebryster a 300 g
 
APPELSINMARINADE
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
¼ dl rapsolie
1 stjerneanis
4 spsk. sojasauce
salt og friskkværnet peber
 
RISNUDELSALAT
200 g risnudler
2 stk. mini-romainesalat
3 gulerødder
1 agurk
¼ spidskål
1 bundt frisk koriander
 
SESAMDRESSING
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. fiskesauce
4 spsk. sesamolie
½ frisk rød chili
 
TIL SERVERING
50 g jordnødder
friskkværnet peber
1 limefrugt
 
Prøv også: Andebryst i portvinssauce med kirsebær
 

Opskrift - sådan laver du Risnudelsalat med andebryst og frisk koriander 

 
1. Appelsinmarinade: Pil hvidløg og pres dem. Skræl og riv ingefær fint. Riv og pres appelsinen. Bland hvidløg, ingefær, appelsinskal og appelsinsaft, rapsolie, knust stjerneanis, sojasauce, salt og peber.
 
2. Rids fedtet på andebrysterne i tern. Lad dem trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, men gerne længere.
 
3. Risnudelsalat: Blød nudlerne op i lunkent vand i en skål – pas på, de ikke knækker. Bring vand i kog i en gryde, og kog nudlerne i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Skyl salaten, og pluk den i små stykker.
 
4. Skyl gulerødder og agurk og skær dem i tynde stave. Snit spidskål helt fint. Hak koriander (gem nogle hele blade til pynt).
 
5. Hæld lidt af appelsinmarinaden fra andebrysterne på en varm pande, og brun andebrysterne med fedtsiden nedad, til fedtet er sprødt og gyldent. Vend dem og steg i 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdigt i en 175° varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 5-8 minutter, før det skæres.
 
6. Sesamdressing: Riv og pres appelsinen. Rør saft og skal sammen med fiskesauce og sesamolie. Rens chilien, hak den fint, og rør den i dressingen. Hæld dressingen ud over salaten. Anret salaten på et stort fad.
 
7. Servering: Rist jordnødder på en tør pande; hak dem groft, og drys dem over salaten. Skær andebryst i tynde skiver og anret dem oven på salaten. Pynt med korianderblade og krydr med peber. Servér med lime skåret i både.
 
Opskriften er en del af en komplet middag med smagfulde asiatiske retter, bestående af crabcakes, risnudelsalat med andebryst og kokosis med ananas-mango-puré. Få opskrifterne på forret og dessert her

Forret: Crabcakes med chilimayonnaise – Få opskriften her

Dessert: Kokosis med ananas-mango-puré – Få opskriften her