ribeye
Hovedretter

Ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter

En god bøf passer perfekt til fredagen. Pomfritterne er her lavet på majsgryn, men vær opmærksom på, at polentaen skal trække i mindst 2 timer, hvis du ikke allerede har kogt den dagen før. Her får du opskriften på ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter

Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 ribeye-bøffer
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør til stegning

POLENTAFRITTER

250 g majsgryn til polenta
1 knsp. salt
1¼ l vand
1 dl friskrevet parmesan + lidt til pynt
salt og friskkværnet peber
olivenolie
frisk timian

FORÅRSSALAT

50 g feldsalat
1 bundt grønne asparges

URTEVINAIGRETTE

1 håndfuld blandede urter, f.eks. persille, purløg, dild
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 glas aïoli

Opskrift - sådan laver du ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter 

1. POLENTAFRITTER: Hvis du ikke bruger kogt majsgrød fra torsdagens opskrift, så hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør friskrevet parmesan i, og smag til med salt og peber. Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.

2. Skær den stivnede polenta i fritter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med friskrevet parmesan og timian.
 
3. FORÅRSSALAT: Skyl og pluk feldsalat, og læg den i en skål. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i skiver. Hæld kogende vand over aspargesskiverne i en sigte, så de bliver flot grønne, og vend dem i salaten.
 
4. URTEVINAIGRETTE: Skyl og hak krydderurter fint, og rør dem sammen med resten af ingredienserne. Dryp vinaigretten over salaten, og vend rundt.
 
5. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side.
 
6. SERVERING: Servér bøfferne med polentafritter, aïoli og forårssalat.
 

 

Læs mere om: