Hovedretter

Ramsløg: 3 skønne opskrifter fra Timm Vladimir

Ramsløg kaldes også vild hvidløg, og de grønne blade smager og dufter da også heftigt af hvidløg. De gror som ukrudt netop nu, så det er bare med at komme ud og plukke løs.

Pizza med hvide asparges og ramsløgspesto

Tid: 45 minutter
Hævetid: Cirka 1 time
Ovntid: 10-12 minutter
Antal personer: 4
 
 
Pizzadej:
15 g gær
2½ dl vand
10 g salt
2 spsk. olivenolie
450 g hvedemel
Pesto:
1 håndfuld ramsløgsblade
½ dl olivenolie
2 spsk. pinjekerner
10 g parmesan
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Topping:
4 hvide asparges
2 friske mozzarellakugler
Til servering:
2 burratakugler
2 håndfulde rucola
 

Opskrift - sådan laver du pizza med hvide asparges og ramsløgpesto

Pizzadej: Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt salt og olie. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen i cirka 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse på køkkenbordet.
Pesto: Skyl og tør ramsløgsbladene, og blend dem med olie, pinjekerner og parmesan. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pizzadej, fortsat: Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade, eventuelt med en pizzasten, varme op i ovnen. Del dejen i 2 stykker. Rul dejene tyndt ud på hvert sit stykke bagepapir.
Topping: Skyl og skræl de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker. Bryd mozzarellaen i mindre stykker, og fordel asparges og mozzarella på pizzaerne. Bag pizzaerne i ovnen i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servering: Dryp pestoen over pizzaerne, og top med burrata og rucola.
 
 

Hjemmelavet ramsløgssalt

Tid: 10 minutter
Ovntid: 2-3 timer
Mængde: 1 glas
 
1 håndfuld ramsløgsblade
300 g salt
 

Opskrift - sådan laver du hjemmelavet ramsløgsalt

Tænd ovnen på 80°. Skyl og tør ramsløgsbladene. Kør ramsløg og salt i en foodprocessor, til bladene er findelte. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag i 2-3 timer, til blandingen er helt tør.
Hæld blandingen i en lufttæt beholder.
 
 
 

Gratinerede kammuslinger med ramsløgsmayo

Tid: 25 minutter
Ovntid: 8 minutter
Antal personer: 4
 
12 kammuslinger
4 ramsløgsblade
25 g Vesterhavsost
4 spsk. rasp
30 g smør
Ramsløgsmayo:
8 ramsløgsblade
1 æggeblomme
1 æg
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. sherryeddike
2 dl smagsneutral olie
Salt og peber
 

Opskrift - sådan laver du gratinerede kammuslinger med ramsløgmayo

Tænd ovnen på grillfunktion. Læg kammuslingerne i et ovnfast fad. Skyl og tør ramsløgsbladene, og hak dem fint. Riv Vesterhavsosten groft. Rør ramsløgsblade, ost, rasp og smør sammen i en skål, og fordel blandingen over kammuslingerne. Sæt fadet i ovnen i 6-8 minutter, til toppingen er smeltet og har taget farve.
Ramsløgsmayo: Skyl og tør ramsløgsbladene, og læg dem sammen med æggeblomme, æg, sennep og sherryeddike i et stavblenderglas. Sæt stavblenderen i glasset uden at tænde. Hæld olien over, start stavblenderen, og blend forsigtigt mayonnaisen sammen. Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra eddike.
Servering: Servér de gratinerede kammuslinger 
med ramsløgsmayo.
 
Læs mere om: