Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter
Hovedretter

Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter

Giv dine hjemmelavede falafler luftig konsistens og skøn smag ved at tilsætte quinoa. Her får du opskriften på quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dl quinoa
3 dl kikærtemel
1 tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber
1 tsk. bagepulver
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. stødt spidskommen
3 spsk. sesamfrø
3 spsk. tahin
1½ dl kogende vand
olie til stegning

BAGTE RODFRUGT-TERN

1 kg blandede rodfrugter
2 spsk. olivenolie
salt

HUMMUS

1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
½ dl lys tahin
1 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
1 tsk. stødt spidskommen
salt
ca. 1 dl vand

TIL SERVERING

125 g blandet salat
1 bundt mynte
fladbrød

Opskrift - sådan laver du quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter 

 
1. BAGTE RODFRUGT-TERN: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde i kanterne.
 
2. Skyl quinoa, og kog i letsaltet vand i 15 minutter. Bland den kogte, afdryppede quinoa sammen med kikærtemel, salt, peber, bagepulver, hvidløgspulver, spidskommen og sesamfrø i en skål. Tilsæt tahin og kogende vand, og rør hurtigt rundt, til du får en luftig, klistret dej uden klumper. Lad dejen stå i 10 minutter, til den bliver fast. Rul den til falafler, og steg dem på en pande i godt med olie, til de er gyldne og sprøde på alle sider.
 
3. HUMMUS: Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Pil og pres hvidløg. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor, og tilsæt vand lidt ad gangen, til massen får en cremet konsistens. Smag hummussen til.
 
4. SERVERING: Skyl og tør salaten. Anret hummus, falafler, rodfrugt-tern, salat og hakket mynte på tallerkener, og servér fladbrød til.