schnitzel
Hovedretter

Quinoa-schnitzel med ærtepuré

Vend en klassisk schnitzel i quinoa, så paneringen bliver knasende sprød. Her får du opskriften på quinoa-schnitzel med ærtepuré

Quinoa-schnitzel med ærtepuré

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 kalveschnitzler
2 dl quinoa
2 dl rasp
1 æg 
2 dl hvedemel
2 tsk. salt
smør til stegning
 
 
ÆRTEPURÉ
800 g frosne ærter
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 5 numre for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
brøndkarse
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål

Opskrift - sådan laver du quinoa-schnitzel med ærtepuré 

1. Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken, og lad det køle af. Bland den afkølede quinoa med rasp i en skål. Slå ægget ud i en anden skål, og pisk det kortvarigt med en elpisker. Bland mel og salt i en tredje skål. Bank kalveschnitzlerne lidt med hånden, og dup kødet tørt. Vend først schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i quinoa-rasp-blandingen. Steg schnitzlerne i smør på en pande, til de er flot gyldne.
 
2. ÆRTEPURÉ: Kog ærterne i letsaltet vand i et par minutter, og si vandet fra. Tilsæt fløde, salt og peber, og blend det til en grov puré med en stavblender.
 
3. SERVERING: Anret schnitzlerne med ærtepuré, top med brøndkarse, og spis brød til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Græskarsuppe med bacon og mandler – Få opskriften her

Onsdag: Kylling i karry – Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med tunsauce og kapers – Få opskriften her

Fredag: Italiensk farsbrød med hasselbackkartofler – Få opskriften her