Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner
Hovedretter

Quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner

Sæt krydderi på livet og fyld dine mexicanske pandekager med en velsmagende blanding af bønner, forårsløg, gedeost og spinat. Her får du opskriften på quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 15 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 dl brune ris
8 små tortillaer
1 spsk. olivenolie

FYLD

200 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie til stegning
1 dåse sorte bønner
5 skiver jalapenos fra glas
3 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
salt og friskkværnet peber
200 g frisk gedeost

GUACAMOLE

2 modne avocadoer
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk koriander
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber

SPIDSKÅLSSALAT

½ spidskål
saft af 1 limefrugt
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du quesadillas med gedeost, spinat og sorte bønner 

 

1. Kog de brune ris efter anvisningen på pakken, og afkøl dem.
 
2. FYLD: Skyl spinaten, og steg den i olie på en pande, til den falder sammen, og væsken fordamper. Skyl de sorte bønner i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af. Hak jalapenos fint. Rens og snit forårsløg i fine skiver, og hak koriander groft. Bland det hele i en skål sammen med brune ris, salt og peber. Skær gedeosten i tynde skiver, og læg dem til side.
 
3. Tænd ovnen på 180°. Fordel tortillaerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg bønnefyld oven på den ene halvdel af hver tortilla. Fordel gedeosten over fyldet. Klap tortillaerne sammen, så hver af dem danner en halvmåne. Pensl med olie, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde, og osten er smeltet.
 
4. GUACAMOLE: Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål. Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Hak koriander groft. Rør det i avocadomosen, og smag til med limesaft, salt og peber.
 
5. SPIDSKÅLSSALAT: Snit spidskål fint, og knug den med limesaft, olie, salt og peber i en skål. Drys med koriander. Servér de varme quesadillas med spidskålssalat og guacamole.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornspaneret kulmule med fyldte porrer – Få opskriften her

Tirsdag: Kartoffelpizza med persillepesto, mozzarella og pancetta – Få opskriften her

Onsdag: Herbs de Provence-kyllingelår med ratatouille-salat – Få opskriften her

Fredag: Kalvemørbrad med fennikel, jordskokker og brombærsauce – Få opskriften her