Hovedretter

Polenta med svampe og parmesan

Ugens tirsdagsopskrift er polenta med svampe og parmesan. Få opskriften her

Polenta med svampe og parmesan til 2 personer (20 min)

Jeg elsker polenta, og med ristede svampe og masser af parmesan er det virkelig lykken. En luksus vege-ret, hvor selv en kødelsker kan være med.
 

INGREDIENSER
400 g blandede svampe
olivenolie
salt

POLENTA
6 dl vand
1 dl hvidvin
1½ dl instant-polenta
1 spsk. smør
salt og peber
lidt hakket persille
parmesan i flager

TILBEHØR
salat

Opskrift - sådan laver du polenta med svampe og parmesan

1. Skær eller pluk svampene i mundrette stykker. Steg dem gyldne i olie på en varm pande. Krydr med salt.

2. Kog vand og hvidvin op, og pisk polentamelet i. Pisk i ca. 1 minut, til polentaen er blevet tyk. Tag den af varmen, og rør smør i. Smag til med salt og peber.

3. Anret polentaen toppet med svampe, persille og parmesan, og servér straks med salat til.

TIP: Kantareller er fantastiske til retten. Brug dem alene eller sammen med østershatte, champignoner, portobello-svampe, kejserhatte, eller hvad du nu har af svampe. Det vigtigste er, at du får stegt svampene ordenligt, så de får fin stegeskorpe.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

MANDAG: Butterchicken - Få opskriften her

ONSDAG: Ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe - Få opskriften her

TORSDAG: Majssuppe med varmrøget laks - Få opskriften her

FREDAG: Kaninragout med butterbeans - Få opskriften her