Hovedretter

Pizzadej og pizzasauce - hjemmelavet

Om pizza er god eller dårlig mad, bestemmer du selv, når du selv laver dem. Køb noget godt mel og lav en nem basisdej, og kog selv din sauce på friske grøntsager. Vælg dit yndlingsfyld, og køb gode råvarer, og husk: En pizza er bedst, når den er enkel og ikke overfyldt, så man kan smage bunden og fyldet

PIZZADEJ - GRUNDDEJ

Ingredienser

3 dl vand
25 g gær (½ pakke)
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 dl italiensk durummel eller fuldkorns-durummel (gerne økologisk)
ca. 5 dl italiensk hvedemel (tipo 00)

Opskrift - Sådan laver du pizzadej

1. Rør gæren ud i vandet. Pisk salt, olie og durummelet ud heri. Pisk og ælt resten af melet i lidt ad gangen, til du har en fin, elastisk dej, der akkurat ikke hænger i hænderne mere.

2. Lav en stor kugle, og læg den i en meldrysset skål. Drys mel over, og dæk med film. Stil den koldt i 1-2 timer.

3. Ælt dejen let igennem, og form til 4-8 kugler, alt efter hvad de skal bruges til. Læg dem på et bræt, og dæk igen med film, og stil dem på køl, hvis de skal vente. Ellers skal de hæve 20-30 minutter på bordet.

Prøv også: Tortilla-pizza med parmaskinke og rucola

HJEMMELAVET TOMATSAUCE MED AUBERGINER

(4-5 dl færdigsauce)
500 g modne blomme- eller cherrytomater
1 lille aubergine (200 g)
2 skalotteløg, hakkede
2 fed hvidløg, hakket
3 spsk. olivenolie
½ dl vand
2 kviste timian
1-2 kviste rosmarin
salt og kværnet peber
2 tsk. rørsukker
evt. lidt æbleeddike,
balsamico eller citronsaft
evt. 2 spsk. ketchup (med eller uden chili)

Opskrift - Sådan laver du tomatsauce med auberginer

1. Skær tomater og auberginer i små terninger. Hak løg og hvidløg. Svits først auberginen i olien i 5-6 minutter. Tilsæt de øvrige ting, og steg i et par minutter.

2. Kom vand, krydderurter, salt og peber ved, og lad saucen småkoge under låg i ½ time. Smag saucen til med sukker, eddike og evt. ketchup (hvis du vil have smagen mere intens), og kog lidt videre, til konsistensen er tilpas.

3. Opbevar saucen på skoldede glas, hvis den skal gemmes.

Læs mere om: