Hovedretter

Pitabrød med edamame-falafler og haydari

Ikke det mest mundrette at udtale, men til gengæld ret nemt både at tilberede og spise! Og så smager det helt fantastisk. Her får du opskriften på pitabrød med edamame-falafler og haydari

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g edamamebønner uden bælg, fra frost
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 æg
2 spsk. tahin
1 dl sesamfrø

HAYDARI

2 røde peberfrugter
200 g blød feta, f.eks. Puck fra Arla
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. sambal oelek
2 fed hvidløg
friskkværnet peber

TIL SERVERING

8 pitabrød
¼ frisk rødkål
1 rødløg

Opskrift - sådan laver du pitabrød med edamame-falafler og haydari 

 
1. HAYDARI: Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern lameller og frø. Bag peberfrugterne i ovnen i 20-30 minutter, indtil skindet bliver sort. Afkøl, og fjern skindet. Blend peberfrugterne sammen med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.
 
2. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, spidskommen, salt, æg og tahin sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Form små falafler af dejen, rul dem i sesamfrø, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til falaflerne er sprøde.
 
3. SERVERING: Lun pitabrødene. Snit rødkål fint. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Servér med haydari og edamame-falafler.