Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling
Hovedretter

Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling

I stedet for at fylde pitabrødene kan du bruge dem som pizzabund og fylde dem med lækker kylling og feta! Her får du opskriften på pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

GYROS-KYLLING

500 g kylling i strimler
2 spsk. gyroskrydderi
salt og peber
2 spsk. olivenolie

LYNSYLTEDE RØDLØG

2 rødløg
1 dl æblecidereddike

FETACREME

250 g feta
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. citronsaft
peber

SERVERING

8 pitabrød
290 g kalamataoliven
1 håndfuld frisk mynte

Opskrift - sådan laver du pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling 

 
1. GYROS-KYLLING: Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække på køkkenbordet i 30 minutter.
 
2. LYNSYLTEDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en kasserolle med æblecidereddike, og giv det et hurtigt opkog. Tag kasserollen af varmen, og lad løgene køle af.
 
3. FETACREME: Blend alle ingredienserne i en blender, til blandingen er cremet.
 
4. GYROS-KYLLING, FORTSAT: Steg de gyrosmarinerede kyllingestrimler på en pande ved høj varme, til de er gennemstegt.
 
5. SERVERING: Rist pitabrød let sprøde i ovnen. Top med fetacreme, gyros-kylling, syltede rødløg, oliven og mynte, og servér straks.
 
TIP: Gyros-krydderi stammer fra Grækenland og indeholder bl.a. koriander, gurkemeje, spidskommen og chili.